Hvis du oplever flyforsinkelse kan du få erstatning, hvis visse forudsætninger er opfyldt. Grundlæggende set skal dit fly være forsinket i mere end 3 timer og rejsen skal være foretaget med en Euroæisk flyselskab – eller til eller fra en Europæisk lufthavn.

Men hvor meget erstatning for flyforsinkelse kan du få? Og hvordan søger du?

Kend dine rettigheder ved flyforsinkelse

En flyforsinkelse kan ødelægge en ellers god start på ferien og det kan i værste fald gøre det umuligt at afholde møder du ellers skulle have været til. Det er irriterende og kan være forbundet med udgifter for dig.

Derfor har EU vedtaget et sæt af regler for, hvordan flyselskaber skal kompensere dig ved flyforsinkelse, aflysning eller overbookning af fly.

Kompensationen er ikke en erstatning for din rejse. Den skal du stadig have – udover erstatningen. Den er alene tænkt som et plaster på såret og en kompensation for den reduktion i din ferie flyforsinkelsen giver.

Allerede ved 2 timers forsinkelse opnår du visse rettigheder. Du kan f.eks. forvente at få penge til mad og drikke, og hvis forsinkelsen er om natten, et sted at sove. Du skal også have mulighed for at ringe eller e-maile pårørende, eller dem du skulle mødes med der hvor du rejser hen.

Ved mere end 3 timers forsinkelse har du derudover ret til en kontant erstatning. Ved rejser på under 1.500 km får du 250 Euro, mellem 1.500 og 3.500 km 400 Euro over er din rejse længere end 3.500 km 600 Euro.

Ved særlige omstændigheder – som krig og terror, kan flyselskabet være berettiget til ikke at yde erstatning. Men pas på, de misbruger ofte denne undtagelse uden legitim grund.

Så selv om erstatning – eller få hjælp

Du kan selv søge om erstatning hos det flyselskab du har rejst med – f.eks. SAS, Norwegian eller EasyJet, men mange vælger at få hjælp til det. For det kan godt være både besværligt og meget tidskrævende at få flyselskaberne til at betale, hvis du selv søger.

Heldigvis findes der tjenester og virksomheder der kan hjælpe dig. En af de største danske er Flypenge.dk. De behandler mange sager, flyselskaberne kender dem, og de betaler derfor ofte hurtigere – for de ved de ikke slipper, når Flypenge sidder med sagen.

Flypenge er et danske selskab – det gør dialogen med dem lettere, de er autoriseret af politiet til inkasso og så arbejder de på ren No Cure No Pay. Så du skal ikike have penge op af lommen. De tager blot en mindre andel af den erstatning de skaffer til dig.

Du kan oprette din sag direkte på Flypenge.dk.