Tapetsering på Sjælland kan være en skræmmende opgave. Der er så mange ting at overveje: typen af tapet, limen, værktøjet du skal bruge … listen er lang! I dette blogindlæg går vi dig igennem alle trin i tapetsering på Sjælland, fra start til slut. Vi giver dig tips og tricks til at få en perfekt finish og viser dig, hvordan du undgår de mest almindelige fejltagelser. Så uanset om du er tapetserer for første gang eller er en erfaren professionel, kan du læse videre for at få alle de oplysninger, du har brug for, for at få arbejdet gjort rigtigt!

Forberedelse er nøglen – sørg for, at væggene er rene og fri for støv og snavs

Hvis du tapetserer over maling, skal du slibe alle ru kanter ned og påføre en primer.

Hvis du allerede har valgt dit tapet og samlet dine materialer, så lad os komme i gang!

Tapetsering er lidt af en kunstart – det kræver øvelse at få det rigtigt. Men med vores tips garanterer vi, at du bliver en professionel på ingen tid!

Det første skridt er at måle væggen op. Du skal vide, hvor meget tapet du skal købe, og det vil også hjælpe dig med at beregne placeringen af mønstret. Når du har dine mål, skal du markere midten af væggen med en blyant.

Skær tapetet til, og sørg for at efterlade en ekstra tomme på alle sider til overlapning

Brug en skarp kniv eller en saks til at klippe tapetet til i størrelse. Sørg for at efterlade en ekstra tomme på alle sider til overlapning.

Hvis du tapetserer en stor væg, skal du måske sætte flere tapetstrimler sammen. Men bare rolig – vi viser dig, hvordan du gør det i få trin!

Nu er det tid til at påføre klæbemidlet. Der findes forskellige typer klæbemiddel, så sørg for at læse etiketten og vælg det, der passer til dit tapet. Påfør limen jævnt på bagsiden af papiret ved hjælp af en pensel eller rulle.

Påfør et tyndt lag lim på væggen med en rulle eller pensel

Nu er det tid til at påføre klæbemidlet på væggen. Start i midten af væggen og arbejd dig udad. Påfør et tyndt lag lim med en rulle eller pensel, og sørg for at udglatte eventuelle luftbobler.

Når du har påført limen, er det tid til at hænge dit tapet op! Start midt på væggen og arbejd dig udad. Juster papirets kanter med dine blyantmærker, og glat det langsomt ud efterhånden som du går. Pas på ikke at krølle eller rive papiret.

Brug en fugtig svamp til at tørre overskydende lim væk, og træd derefter tilbage og beundr dit håndværk!