Hej alle sammen! I dag skal vi tale om statiske beregninger, men jeg lover at gøre det super lærerigt og sjovt her på den sidste dag af året. Tak fordi I er kommet forbi bloggen i dag, og lad os så komme igang med at tale om ingeniørydelser & husberegninger til stærke priser.

Statiske beregninger, hvad er det?

Lad os først lige afdække, hvad statiske beregninger er. Det er ikke lige de ord, som man hører hver dag, så lad mig fortælle lidt om det. De statiske beregninger udføres for at afdække en bygnings styrke og stabilitet, så man kan finde ud hvordan der kan renoveres i et hus for eksempel. Det kan være, at man gerne vil fjerne en skillevæg, og så skal der faktisk beregnes, hvorvidt resten af konstruktionen stadig kan holde. Det giver jo meget god mening, men det er ikke nødvendigvis noget du og jeg tænker over, når vi sidder og drømmer om, at lave om i huset. Statiske beregninger kaldes også for ingeniørberegninger. Inde på deres hjemmeside, kan du finde en kontaktformular, som gør, at du hurtigt kan komme i kontakt med dem via email. Du kan også ringe på det telefonnummer, som er oplyst derinde. Det, som du skal oplyse dem om, er lige at give dem en kort beskrivelse af det projekt, som du har ønsker om at igangsætte, og så kan du ydermere uploade de tegninger af dit hus, som du måtte have. Dette gør du i formularen til højre på siden. Herefter kan du regne med, at de vender tilbage til dig inden for 24 timer på alle hverdage.

Du skal også have en byggetilladelse

Når du gerne vil igang med at bygge er det ikke kun statiske beregninger, der skal til. Du skal også have en byggetilladelse (og nogle andre ting, men dem kan vi tale om en anden god gang). En byggetilladelse, skal du ansøge om på en helt bestemt måde, så derfor tænkte jeg, at vi lige kunne gennemgå dette. Typisk består en byggetilladelse af ingeniør- og arkitekttegninger, statiske beregninger, energi- eller varmetabsrapport og ansøgning til din lokale kommune online. Disse udregninger er en stor del af din ansøgningen til byggetilladelsen. Du kan ikke selv gøre dette, og derfor kan du tage fat i et firma som kan hjælpe dig med at beregne og udarbejde. Jeg har linket til et længere oppe i denne blogpost.

Læs også mere her.