Har du interesse for ølbrygning? Måske er det slet ikke noget du har taget stilling til, men hvis du godt kan lide øl, og godt kan lide at smage forskellige varianter, så vil du med stor sandsynlighed synes at det er sjovt at brygge din egen øl.

Hvorfor er ølbrygning blevet så populært?

Ølbrygning er generelt meget oppe i tiden lige nu. Det hænger sammen med den stigende interesse for special øl og den øgede popularitet af mikro bryggerier. De fleste af os har drukket en fadøl, og vi kender ganske udemærket mærker som Carlsberg, tuborg og Heineken. De seneste år er interessen for special øl dog steget ganske markant. Små bryggerier rundt omkring i landet og i verden, har specialiseret sig i ølbrygning. En øl er ikke længere bare en pilsner eller en fadøl. Det er i langt større grad blevet en højt profileret drik på linje med vin.

Ligesom vi altid har tænkt over hvilke vine der passede til hvilke retter, så er der altså nu også langt større fokus på øl, og hvilke retter de forskellige varianter passer bedst til. Øl findes nemlig i alle afskygninger, og med en snert af diverse krydderier og spændende tilsætninger. Det er bestemt ikke længere ualmindeligt at finde øl, som har toner af ingredienser som lakrids, chili, honning og andre mere eksotiske tilsætninger. Kan du godt lide at smage disse forskellige varianter af øl, er det derfor endnu mere spændende at kaste sig ud i ølbrygning hjemme i egen stue.

ølbrygning

Bryg din egen øl til årets julefrokoster

Med årets julefrokoster lurende lige om hjørnet, er det oplagt at brygge sin egen øl til anledningerne. Det er nemlig blevet super let selv at brygge øl derhjemme, og det er ovenikøbet helt og aldeles legalt. Faktisk kan man købe rigtig mange ting online, hvis du ønsker at starte på ølbrygning derhjemme. Der findes forskellige former for startpakker, som gør det let at komme i gang. Du kan lige nå at komme i gang med at brygge din egen variant af en julebryg.

Måske en med kanel og allehånde, eller en med nelliker og kaffe? Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Flere og flere laver deres egen julesnaps og tager med til julefrokoster, så hvorfor ikke bringe din egen hjemmebryggede juleøl også? En hjemmebrygget øl på pæne flasker og med fine mærkater, egner sig også særdeles godt som værtsgave, til årets sammenkomster.